Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση πρόταση του Κινήματος Στην Πόλη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεοδάμαντος





Η παράταξη μας παρευρέθηκε στη συνέλευση που διοργάνωσε η δημοτική αρχή την Πέμπτη 18 Απριλίου στην πλ. Μερκάτη, με θέμα τη διάνοιξη της οδού Θεοδάμαντος, έτσι ώστε να επιτρέπεται η είσοδος αυτοκινήτων στην Ούλωφ Πάλμε, παρακάμπτοντας τον σηματοδοτούμενο κόμβο Γ. Παπανδρέου – Παπάγου - Ούλωφ Πάλμε.
Κατ’ αρχάς επιδοκιμάζουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής να καλέσει ανοιχτή συνέλευση διαβούλευσης για το θέμα, γιατί έτσι προάγονται οι δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης του δήμου και αυξάνονται οι πιθανότητες να υλοποιηθούν έργα που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων ή τουλάχιστον να μην έρχονται σε αντίθεση με αυτές. Τέτοια έργα, που δεν σεβάστηκαν τις επιθυμίες των κατοίκων και η προηγούμενη δημοτική αρχή προώθησε κατά κόρον στην περιοχή, όλοι γνωρίζουμε πόσο κόστισαν σε χρήμα, χρόνο και ταλαιπωρία των πολιτών και τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν.
Αναφορικά με την συγκεκριμένη πρόταση, η παράταξή μας διαφωνεί με την πρόταση που κατατέθηκε από την δημοτική αρχή, για το λόγο ότι όταν διανοίγεις οδούς διαμπερούς κυκλοφορίας μέσα από τις γειτονιές, το αποτέλεσμα συνήθως είναι περισσότερο αρνητικό, παρά θετικό για τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Ανησυχούμε, ότι με την πρόταση αυτή, θα ξεκινήσουν να περνούν από τη Θεοδάμαντος, όχι μόνο τα αυτοκίνητα που σήμερα διασχίζουν την οδό Γ. Παπανδρέου και στρίβουν δεξιά στην Ούλωφ Πάλμε (προς Παγκράτι), αλλά και άλλοι οδηγοί που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν διαφορετικές οδούς για την ίδια διαδρομή (πχ Δαμασίππου-Ανακρέοντος). Επίσης, είμαστε επιφυλακτικοί για το κατά πόσο θα αποφευχθεί η είσοδος οχημάτων από την Ούλωφ Πάλμε προς την Καλλιστράτους, ενώ θεωρούμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο (καφενείο «Δόξα»), η καταλληλότερη ενέργεια θα ήταν, όχι να κοπεί ένα από τα δέντρα, αλλά να επανέλθει το πεζοδρόμιο που ξήλωσε ο Καζάκος και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των πεζών στην Ούλωφ Πάλμε.
Ως προς την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γειτονιά της Γ. Παπανδρέου στα όρια του Δήμου μας (ΙΚΑ), εμείς υιοθετούμε τις απόψεις που ακούστηκαν από κατοίκους της περιοχής για εκτροπή της κυκλοφορίας και της συμφόρησης που αντιμετωπίζει η οδός Γ. Παπανδρέου, προς την οδό Παπαδιαμαντοπούλου (κύρια είσοδος ΙΚΑ), από το ύψος της στάσης ΑΛΕΞ, έτσι ώστε να μην μπλοκάρει η Παπανδρέου, να μπορούν οι κάτοικοι να κινούνται εύκολα προς τις κατοικίες τους, το ΙΚΑ και τα μαγαζιά της περιοχής και να προωθηθεί μια ευρύτερη ανάπλαση στην περιοχή με κριτήριο την εξυπηρέτηση των πεζών, των ηλικιωμένων, των παιδιών και των ΑΜΕΑ.
Επίσης, υποστηρίζουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία θα πρέπει να επανεξετάσει τη λειτουργία του σηματοδοτούμενου κόμβου στην συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου-Παπάγου-Ούλωφ Πάλμε, έτσι ώστε να επιτρέπεται η δεξιά στροφή των οχημάτων που έρχονται από την Γ. Παπανδρέου με κατεύθυνση προς την Καισαριανή χωρίς να εμποδίζεται από όσους θέλουν να πάνε ευθεία ή αριστερά.
Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι γίνεται καλύτερη και πιο φιλική η κυκλοφορία των αυτοκίνητων στην πόλη του Ζωγράφου.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο