Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Οι αντιφασίστες ζωγραφιώτες υποδέχονται θερμά και αγωνιστικά τους γονείς του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Λουκμάν



Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση-συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ Ζωγράφου με την παρουσία των γονιών του δολοφονημένου Σεχζάτ Λουκμάν στα γραφεία του Κινήματος στην Πόλη. Η Ράνια Νενεδάκη Δημοτικός Σύμβουλος με το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου υποδέχτηκε την Σούκραν Μπίμπι και τον Χαμίντ Χουσείν εξηγώντας πως και σαν μητέρα ενός 27χρονου παιδιού αλλά και σαν μέλος ενός αντικαπιταλιστικού ανατρεπτικού δημοτικού σχήματος δεν μπορεί παρά να σταθεί με σεβασμό αλλά και οργή μπροστά τους. “Δίπλα στους χιλιάδες νεκρούς μας που κουβαλάμε στις παραδόσεις της δικής μας αριστεράς στον αγώνα μας για μια δικαιότερη κοινωνία ο Σεχζάτ Λουκμάν έχει πάρει πλέον την δική του θέση. Για μας και ο γιος σας αλλά και εσείς έρχεστε να γίνεται σύμβολα στον εντεινόμενο αγώνα μας ενάντια στους φασίστες, για μια κοινωνία που δεν θα διαχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα ή την καταγωγή τους, για μια κοινωνία που οι εργάτες σαν το Σεχζάτ θα έχουν τον πρώτιστο λόγο για το πως θα μοιράζεται ο πλούτος που παράγουν, για μια κοινωνία χωρίς τάξεις και χωρίς καταπίεση από άνθρωπο σε άνθρωπο”. 




Στη συνέχεια η Ράνια Νενεδάκη χάρισε στην μητέρα Σεχζάτ Λουκμάν ένα δαχτυλίδι: "Αυτό το δαχτυλίδι μου το είχαν δωρίσει όταν εργαζόμουν στην Τράπεζα του Ιραν. Κάθε φορά που έχεις ανάγκη να το ακουμπάς και ο Αλάχ θα σε βοηθάει, μου είπε αυτός που μου το χάρισε. Εγώ όμως δεν είμαι θρησκευόμενη. Εσύ το έχεις μεγαλύτερη ανάγκη από εμένα."  Ο πατέρας του Λουκμάν, ο Χαμίντ Χουσείν, αναφέρθηκε στον φόβο που ένιωθε όταν ξεκίνησε το ταξίδι για την Ελλάδα, όταν όλοι του έλεγαν πως είναι ένα επικίνδυνος τόπος και οι φασίστες σκοτώνουν ξένους, αλλά τόνισε πόσο διαφορετικά είναι τελικά τα πράγματα. Η μητέρα του Λουκμάν, η Σούκραν Μπίμπι, ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν ανοίξει μια ζεστή αγγαλιά και τους έχουν υποδεχτεί με πολύ αγάπη εδώ στην Ελλάδα.


“Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των δυο δολοφόνων αλλά και όσων τους έδωσαν τις εντολές και του κάλυπταν. Αν είχαν αποκαλυφθεί ποιοι έδωσαν τις εντολές για τη δολοφονία του παιδιού μου δεν θα είχαμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα”, τόνισε ο Χαμίντ Χουσείν. “Καμιά μάνα να μην ζήσει αυτόν τον πόνο. Η παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων δεν θα φέρει πίσω το γιο μου, όμως θα τους αποτρέψει από το να κάνουν  και άλλες τέτοιες επιθέσεις”, τόνισε η Σούκραν Μπίμπι.

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Πέτρος Κωνσταντίνου Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πανελλαδικός Συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, μιλώντας για την οργάνωση της 22ης Μάρτη εξηγώντας πως ένας από τους βασικούς στόχους είναι η πλήρης απομόνωση των ναζί με φόντο της  δημοτικές, περιφερειακές και τις ευρωεκλογές, ενώ δεν ξέχασε να τονίσει την αναγκαιότητα για ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση προς την πολιτική αγωγή τόσο για τη δίκη του Σεχζάτ Λουκμάν όσο και για τις δικές των χρυσαυγιτών που έρχονται την επόμενη περίοδο. Ο Κωνσταντίνου επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην δίκη για τον Λουκμάν σημειώνοντας τον κίνδυνο οι χρυσαυγίτες να μην επιβαρυνθούν με τις καταδικαστικές αποφάσεις που αντιστοιχούν σε έναν φόνο. Ένας από τους στόχους του κινήματος για την υποστήριξη της οικογένειας του Λουκμάν είναι το κράτος να αποζημιώσει τους γονείς του δολοφονημένου. Ο Λουκμάν ήταν ο μοναδικός γιος με 8 αδελφές και τα λίγα χρήματα που έστελνε ήταν πολύ σημαντικά για την οικογένειά του.

Παίρνοντας τον λόγο ο Κώστας Παλούκης από το ΚσΠ και την τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισε την σημασία της κοινή δράσης ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους σε κάθε γειτονιά ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πάγωμα του δικαιώματος της ψήφου στους μετανάστες αποκαλώντας το απαρτχάιντ. “Είναι ενάντια σε κάθε ένοια δημοκρατίας κάποιος να πληρώνεις λογαριασμούς και φόρους αλλά να μην έχει το δικαίωμα να συναποφασίζει με ποιο τρόπο θα σπαταληθούν τα λεφτά που πληρώνει”.

“Ολοι οι μετανάστες αλλά ειδικά εμείς οι Πακιστανοί έχουμε πάρα πολλούς λόγους να παλέψουμε μαζί με τους έλληνες για να οργανώσουμε μια τεράστια διαδήλωση στις 22 Μάρτη”, τόνισε ο Αλί που ζει στου Ζωγράφου, ενώ ο Ναζίμ Μαχμούτ εξήγησε πως οι μετανάστες, όπως έκαναν και οι έλληνες στο παρελθόν αλλά και τώρα, φεύγουν από τη χώρα τους παλεύοντας για μια καλύτερη ζωή”.

Στην εκδήλωση  παραβρέθηκαν η κυρία Ελένη Παπαϊωάννου- Ζωίδου από τον σύλλογο Ιλισός και ο κύριος Βασίλης Παπαϊωάννου, μέλος της δημοτικής κίνησης Μαζί για την Πόλη και του συλλόγου Ιλισός. Η πρώτη αναφέρθηκε στο έργο του συλλόγου υπέρ των μεταναστών με τα μαθήματα εκμάθησης, αλλά και άλλες ενέργειες, ενώ ο δεύτερος στις απόψεις της δημοτικής παράταξης για το ζήτημα των μεταναστών.

Η οργανωμένη δουλειά με αφισοκολήσεις, μια μεγάλη πικετοφορία στου Ζωγράφου και τα Ιλίσια με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο της γειτονιάς, επαφές και ενημερωτικές επισκέψεις σε εργατικούς, νεολαιίστικους και κοινωνικούς χώρους είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για την συνέχεια της οργάνωσης της 22 Μάρτη. Ήδη τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου μετά από πρόταση του Κινήματος στην Πόλη στηρίζει την κινητοποίηση, η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου έχει αποφασίσει την συμμετοχή της, κοινωνικοί φορείς όπως ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ιλισός έχουν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν στην μεγάλη προσπάθεια, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα παρεμβάσεις για τις 22Μ προγραμματίζονται και σε άλλες αντιφασιστικές, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες όπως το Αντιφασιστικό Μέτωπο, το Δίκτυο Αλληλεγγύης, αλλά και η Τοπική Οργάνωση και το δημοτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ “ΜΑΖΙ για την Πόλη”. 

Μέχρι την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 6μμ στο Κίνημα στην Πόλη οπότε και έχει καλεστεί η επόμενη μεγάλη σύσκεψη για την διοργάνωση της 22 Μάρτη αποφασίστηκε να γίνουν εξορμήσεις σε όλους τους εργατικούς χώρους και τους χώρους νεολαίας στη γειτονιά, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στον ΕΟΠΥΥ ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα η καμπάνια για τις 22 Μάρτη να εξαπλωθεί και στην μεγάλη πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου εμπλέκοντας τους χιλιάδες φοιτητές που ζουν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο