Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζωγράφου, 16 Ιουλίου 2015


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος κατά της ψήφισης από τη Βουλή του 3ου μνημονίου και των αντεργατικών/αντιλαϊκών μέτρων που το συνοδεύουν, στην οποία καλούσαν πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων, οργανώσεις, καθώς και η ΑΔΕΔΥ, η διαμαρτυρία διακόπηκε από την απρόκλητη και βίαιη επίθεση της αστυνομίας, η οποία είχε σαν μοναδικό σκοπό τη διάλυση της συγκέντρωσης και την πλήρη εκκένωση του Συντάγματος από τους διαδηλωτές. Η ευρεία χρήση χημικών, το κυνηγητό διαδηλωτών στα στενά και οι μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως η αντεργατική πολιτική των μνημονίων πάει χέρι-χέρι με την καταστολή του κινήματος.
Ανάμεσα στους χθεσινούς συλληφθέντες είναι και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κάτοικος του Δήμου Ζωγράφου, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και μέλος της παράταξης «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου». Θεωρούμε ότι η σύλληψη του συγκεκριμένου ανθρώπου και συμπολίτη μας, ο οποίος συμμετείχε σε μια ειρηνική διαδήλωση και άσκησε απλά το συνταγματικό του δικαίωμα να διαδηλώνει, είναι αναίτια και απρόκλητη. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο Μιχάλης Γκουντούμας, όπως και άλλοι συλληφθέντες, ξυλοκοπήθηκε άγρια τόσο κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, όσο και μετά από αυτήν.
Με δεδομένα τα παραπάνω, απαιτούμε την άρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών που του αποδίδονται και ζητάμε την πλήρη αθώωσή του.

Η απόφαση πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία και επιβεβαιώνεται από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο