Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Οι πόλεμοι αποτελούν την πιο άμεση και απτή συνέπεια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δημιουργηθεί μεταναστευτικά ρεύματα από τη Μέση Ανατολή, ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολιτικών που ασκούν Η.Π.Α. και Ε.Ε στην περιοχή. Η Ελλάδα, ως μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, δεν είναι αμέτοχη στις πολεμικές συρράξεις . Η Ελληνική κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες είναι και αυτή συνένοχη. Για εμάς, όμως, οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! για το λόγο αυτό, καθένας από εμάς δεν πρέπει να μένει απαθής, δίνοντας επί της ουσίας "άφεση αμαρτιών" στις επιλογές κυβερνήσεων και κεφαλαίου.
Στο χιλιοπαιγμένο έργο με πρωταγωνιστές τα  θύματα των Ιμπεριαλιστικών Επεμβάσεων.
Πόλεμοι, βομβαρδισμένες χώρες, λαοί σε εξαθλίωση, χιλιάδες άνθρωποι ,νέοι , γυναίκες ,παιδιά  ακολουθούν τη γνωστή διαδρομή. Μια πορεία προς τα δυτικά... με ότι μπορούν να πάρουν μαζί τους, με ότι τους έχει απομείνει, πάντα με το κεφάλι ψηλά όπως αρμόζει στους λαούς που αγωνίζονται   να ζήσουν ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια. Ανθρώπινα καραβάνια   ξεριζωμένων ανθρώπων από τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, τη Συρία από ολόκληρη τη Μέση Ανατολή προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση και το θάνατο, για τα οποία την κύρια ευθύνη έχει η “πολιτισμένη” Δύση, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.
Οι πρόσφυγες αποτελούν παραδείγματα βιοπαλαιστών αφού ουσιαστικά διώχνονται από το τόπο τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Στη προσπάθεια τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν το πλήρη αποκλεισμό από τις χώρες τις δύσης οι οποίες δείχνουν ξεκάθαρα την στάση που έχουν. Όλοι βλέπουμε άλλωστε τις απάνθρωπες εικόνες που διαδραματίζονται στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών με το βίαιο ξυλοδαρμό μεταναστών και την απαράδεκτη αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων. Εικόνες για τις οποίες ευθύνεται η Ε.Ε. ,το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους, κόντρα στο κεφάλαιο , στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ  που θέλει τους λαούς διχασμένους.
Δεν επιδιώκουμε απλά την ευαισθητοποίηση του κόσμου της εργασίας, όχι με όρους φιλανθρωπίας, αλλά ζώντας και  βιώνοντας τα ίδια προβλήματα με τους μετανάστες με τον δικό μας τρόπο (και προφανώς σε άλλη ένταση), να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον στον αγώνα για ένα κοινό καλύτερο μέλλον.
Σε αυτό τον αγώνα θα πρέπει να είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και όσους βιώνουν αυτή την βαρβαρότητα. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μπροστά στην πρώτη γραμμή και να διασφαλίσουμε την αξιοπρεπή διαβίωση , την περίθαλψη και την προστασία  των προσφύγων.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή, συλλόγους και φορείς της γειτονιάς του Ζωγράφου να αναλάβουν  δράση.
Να ανοίξουν όλα τα άδεια κτήρια του δήμου για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.
Δεν θα έχει λόγο ύπαρξης μια δημοτική αρχή που αφήνει έρμαια τους πρόσφυγες  στους δρόμους και τις πλατείες εκτεθειμένους σε κάθε λογής κίνδυνο.
Όλοι, ο κόσμος της εργασίας , οι άνεργοι οι νέοι οι μετανάστες που βλέπουμε τα προβλήματα να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο με πραγματική ταξική αλληλεγγύη
Δίπλα  και παρέα με τους λαούς που πραγματικά αγωνίζονται και εμείς οι κάτοικοι του Ζωγράφου να δώσουμε την δικιά μας μάχη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του κεφαλαίου, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο