Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Νίκη για την κίνηση εκτός πλάνου στην Αργυρούπολη-Ελληνικό

ο δήμαρχος αναγκάστηκε να αποσύρει τις παράλογες και αντιδημοκρατικές διατάξεις του κανονισμού, που ποινικοποιούν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κίνησης:
Και όμως οι αγώνες μπορούν να πετυχαίνουν νίκες
apergia-gsee-adedy-poreia
Στις 21/10 πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων και ο Νέος Κανονισμός Πόλης. Ένας κανονισμός ξεκάθαρα αντιδραστικός, φορομπηχτικός και ταξικός.  Όλη η λογική του διέπεται από απαγορεύσεις και πρόστιμα. Με πρόσχημα την περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση, γίνεται προσπάθεια να επιβληθούν  νέοι έμμεσοι φόροι. Καμία προσπάθεια δε γίνεται για να χτυπηθούν οι αιτίες των προβλημάτων και να αναδειχθούν οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα περιβαλλοντικής πολιτικής. Καμία προσπάθεια δε γίνεται επίσης για να διαχωριστούν τα μεγάλα συμφέροντα με αυτούς που αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Τα πρόστιμα δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στους επιχειρηματίες, που αυθαιρετούν συστηματικά, καταπατούν δημόσιους χώρους, βιάζουν την αισθητική της πόλης και στους μικροεπαγγελματίες που προσπαθούν να διαφημίσουν τη δουλεία τους. Συμφωνούμε ότι αυτοί που μας βομβαρδίζουν με διαφημιστικά μηνύματα σε κάθε μέσο δε μπορούν να διεκδικούν επιπλέον δημόσιο χώρο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορούν με τον ίδιο τρόπο να μπαίνουν πρόστιμα σε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα άλλο τρόπο να ενημερώσουν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Δεν σκέφτηκαν τέλος, εκεί στην δημοτική αρχή, ότι είναι κοινωνική αναλγησία να κυνηγάς τους εξαθλιωμένους, που βλέπουν την πρώην περιουσία τους να ρημάζει (αυτοκίνητα, οικόπεδα, οικιακές συσκευές) και δε μπορούν να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα για αποσύρσεις και καθαρισμούς.
Φυσικά το πιο τραγικό σημείο του κανονισμού, ήταν τα άρθρα που αφορούν τα πρόστιμα στις αφισοκολλήσεις , τα πανό και τα συνθήματα. Είναι οφθαλμοφανές, ότι έγινε μία ακόμη προσπάθεια -στο όνομα της «τάξης» και της «καθαριότητας»- να ποινικοποιηθούν κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες στην περιοχή και να φιμωθεί κάθε κινηματική ανατρεπτική φωνή. Ιδιαίτερα εκείνων των φορέων και συλλογικοτήτων  που έχουν ελάχιστη ως μηδαμινή πρόσβαση στα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης.  Δε μας εκπλήσσουν βέβαια. Πριν ακόμα αναλάβουν τα τα καθήκοντά τους, προσπάθησαν να απειλήσουν, να λασπολογήσουν και να συκοφαντήσουν αγωνιστές, συλλογικότητες, δράσεις.

Η «τάξη και η νομιμότητα» και οι ακριβοπληρωμένες φιέστες «του Δήμου που πήγε κόντρα στην κρίση», είναι η βιτρίνα μιας  Δημοτικής Αρχής που αποδέχεται στην πράξη τα μνημόνια, που πανηγυρίζει για το ξεπούλημα του αεροδρομίου του Ελληνικού στο Λάτση, που αυξάνει τα δημοτικά τέλη(+40% στο Ελληνικό), που καλεί τις Τράπεζες,που πίνουν το αίμα του λαού, να γίνουν χορηγοί σε παιδικές χαρές. Και βέβαια τι άλλο θα μπορούσε να πηγαίνει πακέτο μ αυτή την «Τάξη» παρά η φίμωση  κάθε φωνής που καλεί και προσπαθεί να οργανώσει την αντίσταση και την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ;
   Θεωρούμε το αγωνιστικό κάλεσμα για μαχητική παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο πετυχημένο. Απαιτήσαμε την άμεση και πλήρη απόσυρση του κανονισμού πόλης διότι θεωρούμε ότι είναι αυταρχικός και φορομπηχτικός. Μπορεί να μην αποσύρθηκε ολόκληρος, ωστόσο, λόγω της αποφασιστικής στάσης μας, ο δήμαρχος αναγκάστηκε να αποσύρει τις παράλογες και αντιδημοκρατικές διατάξεις του άρθρου 23 του κανονισμού, που ποινικοποιούν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Η ελευθερία αυτή δε μπορεί να μπαίνει ούτε σε διαβούλευση ούτε σε ψηφοφορία!
   Με τη δική μας αποφασιστική στάση, παρά τις απειλές και την αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου του ΔΣ, του δημάρχου και των παρατρεχάμενών τους,καταφέραμε και  πετύχαμε μια πρώτη μικρή νίκη που κλονίζει την αλαζονεία και την αυταρχικότητα της δημοτικής αρχής. Πιστεύουμε ότι η «χλιαρή» στάση των δημοτικών παρατάξεων, που έχουν αναφορά στην αριστερά (Δημοτική Συνεργασία και  Λαική Συσπείρωση), δεν βοήθησε και πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.
Αποκτάμε εμπειρία και συνεχίζουμε καλώντας όλους σε κοινή μαχητική αντιπολίτευση ενάντια τόσο στα μνημόνια και τις αντεργατικές πολιτικές όσο και στις κυβερνήσεις, τις περιφέρειες και τους δήμους που τα υλοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο