Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση του ΚσΠ σχετικά με την επίθεση ενάντια στο σύντροφο Κώστα Παλούκη


Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου καταγγέλλει την απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση, που στα χαρακτηριστικά της δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτές των συμμοριών και των ορδών των ΜΑΤ, από ομάδα μελών της κατάληψης στέγασης προσφύγων στο Γκίνη του ΕΜΠ που δέχτηκε την Παρασκευή 10/06 ο Κώστας Παλούκης, ιστορικός, μέλος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος του Κινήματος στην Πόλη. Ο σύντροφός μας, αναζητώντας τον χώρο στον οποίον θα  διεξάγονταν η εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντικαπιταλιστική και Επαναστατική»,  βρέθηκε στο κτίριο του Γκίνη, όπου συνήθως γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις. Τότε, περικυκλώθηκε από άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη, τα οποία τον κατηγόρησαν ως άνθρωπο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ως ασφαλίτη και ζήτησαν να ελέγξουν το κινητό του. Όταν εκείνος αρνήθηκε, δηλώνοντας την πολιτική του ταυτότητα, του επιτέθηκαν ομαδικά χτυπώντας τον στο σώμα και στο πρόσωπο με συνέπεια τον τραυματισμό του.
Ο σύντροφος Κώστας είναι ενεργό μέλος του Κινήματος στην Πόλη, με συνεπή παρουσία στους αγώνες που δίνονται στο Δήμο, αλλά και ευρύτερα γνωστός για τη συμμετοχή του στο μαζικό κίνημα και τη δράση του στο χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, με πλούσια αρθρογραφία για ιστορικά και πολιτικά ζητήματα. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν μπορούν παρά να καταγγέλλονται. Κανένας αγώνας και καμία μορφή αλληλεγγύης δε μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τέτοιες ενέργειες, που δρουν έξω και εχθρικά προς το κίνημα και στοχοποιούν αγωνιστές. Ο πολιτισμός και το αξιακό σύστημα όσων την πραγματοποίησαν όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την ταξική αλληλεγγύη και το ήθος των αγωνιστών που παλεύουν για την ανθρώπινη χειραφέτηση από κάθε εκμετάλλευση, αλλά  ταυτίζεται με την κυρίαρχη, ανταγωνιστική και απάνθρωπη αντίληψη της αστικής τάξης, για την οποία “ο κάθε άνθρωπος είναι απέναντι στον άλλον λύκος”. Φυσικά, τέτοιες ενέργειες αναιρούν τον ίδιο τον χαρακτήρα της εν λόγω κατάληψης, εκθέτοντας και τους ίδιους τους πρόσφυγες στα ήδη ακονισμένα νύχια των ΜΜΕ, του κράτους και της καταστολής, την ίδια ώρα που σκοπός της ήταν δήθεν να τους προστατέψει από όλους αυτούς τους μηχανισμούς από κάποιον που μπήκε τυχαία στο χώρο...
Κατά τη γνώμη μας, είναι απαράδεκτο απλοί πολίτες, φοιτητές και αγωνιστές να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους από αυτόκλητους «μπάτσους» και να μην μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε αυτούς. Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι συνδεδεμένο με τις πολιτικές, κοινωνικές και δημοκρατικές ελευθερίες  που επέβαλλαν με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι και η νεολαία, ανήκει σε όλο τον λαό και τις μαχόμενες δυνάμεις του και δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
Κανένας πολιτικός χώρος ή στέκι δε μπορεί να φιλοξενεί τέτοιες ομάδες και να δικαιολογεί τέτοιες πρακτικές, αλλά οφείλει να τις καταδικάσει και να τις θέσει στο περιθώριο.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς, τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο να καταγγείλουν το γεγονός. Μπροστά στη σαρωτική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι σήμερα, στη λαίλαπα των μέτρων, το προσφυγικό και την οικονομική κρίση, ο καθένας θα πρέπει τελικά να επιλέξει στρατόπεδο στην πράξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο