Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Κίνημα στην Πόλη: ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.


To Κίνημα στην Πόλη βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους των υπηρεσιών  Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικής που αποφάσισαν συνέχιση της αποχής από την εργασία τους διεκδικώντας την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στη διάρκεια της εργασίας τους.
Η απαξιωτική στάση της Δημοτικής Αρχής κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που έχουν να χορηγηθούν επί της ουσίας και βάσει των όσων καθορίζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την τήρηση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας από το έτος 2010 δεν έχει καμία σχέση με το «αριστερό» προσωπείο της.
Η παράθεση σε δελτία τύπου κάποιου αριθμού γαντιών και χειρουργικών μασκών που ούτε για αστείο δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των κανόνων υγιεινής προφανώς είναι στο πλαίσιο της συνήθους τακτικής πρόκλησης εντυπώσεων που συνηθίζεται να ακολουθούν οι δημοτικές αρχές που στηρίζουν τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές που υπαγορεύουν χρόνια τώρα οι εκπρόσωποι της κεντρικής εξουσίας.
Η Δημοτική Αρχή του ¨ΜΑΖΪ¨ στην προσπάθεια της να αποδώσει ατομική ευθύνη σε  εργαζόμενους που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, πολλοί εξ’ αυτών με πεντάμηνες ή οχτάμηνες συμβάσεις χωρίς τα αναγκαία και κατάλληλα για κάθε εργασία ΜΑΠ την κατατάσσει στο στρατόπεδο των πλέον νεοφιλελευθέρων εργοδοτών που απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή.  Η ατομική ευθύνη χρησιμοποιείται ως πρόσφορο μέσο για να θέσει σε κίνηση τον γνωστό κοινωνικό αυτοματισμό που με χυδαίο τρόπο εδραίωσε η πασοκική παγκαλική χυδαιολογία.  Ουδεμία έκπληξη δεν αποτελεί η λαϊκίστικη προσέγγιση επί του θέματος από τον επικεφαλή της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά» Αγγελόπουλο, ο οποίος εν μέσω χαριτολογιών το μόνο που μπόρεσε είναι να εκθειάσει την δική του εργοδοτική του πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους του.
Πως μπορεί η Δημοτική Αρχή να εγκαλεί τους εργαζόμενους όταν παρέα με τις προηγούμενες διοικήσεις αγρόν αγόραζαν για την ασφάλεια των εργαζομένων. Ας μας πουν πότε και ποια δημοτική αρχή σχεδίασε και οργάνωσε ένα καθεστώς συστηματικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης των εργαζομένων για την αναγκαιότητα της χρήσης των Μέσων Ατομικής Προστασίας.  Ας μας πουν πότε διεκδικήσαν εκείνο το θεσμικό πλαίσιο που θα θέτει προϋποθέσεις και  κριτήρια που θα εγγυώνται τη χορήγηση ΜΑΠ μέσω  καθορισμένων ποιοτικών προδιαγραφών ακολουθώντας τη σχέση κόστους/οφέλους. Ας μας πουν τελικά ποιά είναι η διαφορά τους από τις προηγούμενες διοικήσεις που δεν λέγονταν «αριστερές»  απέναντι στα θέματα των εργαζόμενων.
 Η Δημοτική Αρχή πιστή στο τσιτάτο « θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα» ακολουθεί πιστά τις μνημονιακές επιλογές των περασμένων και της τωρινής Κυβέρνησης θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εργατών που δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες. Βρίσκεται στην  ίδια γραμμή με εκείνο το πολιτικό σύστημα που δεν έχει ακολουθήσει ουδεμία πρόληψη για τα εργατικά ατυχήματα θυσιάζοντας πιστά τις ζωές των εργατών στο βωμό της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου. Χιλιάδες εργατικά ατυχήματα έχουν στείλει εργάτες στον τάφο ή στο καθεστώς των αναπηρικών συντάξεων. Η Δήμαρχος αγνοώντας επιδεικτικά την αγωνία των εργαζομένων που περιέγραψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο  με τα πιο μελανά χρώματα τις συνθήκες εργασίας όσων δουλεύουν στα απορριματοφόρα χωρίς αδιάβροχα σε δρόμους στενούς και επικίνδυνους, όσων δουλεύουν μέσα στην παγωνιά  στην διαδικασία της εκταφής χωρίς ή με άκρως ακατάλληλα γάντια και χωρίς ένα υποτυπώδες στέγαστρο σε καιρό βροχής, αυτούς τους εργαζόμενους τους κάλεσε με ηλεκτρονικό μήνυμα  να γυρίσουν στην εργασία τους υποσχόμενη ότι θα παραλάβουν υλικό των ΜΑΠ στο τέλος του μήνα. 
Το Κίνημα στην Πόλη καλεί τους εργαζόμενους στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.
Καλεί τους δημότες του Ζωγράφου που πλήττονται μαζικά από τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές και τους εργαζόμενους όλων των υπηρεσιών του Δήμου να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον τομέα των Υπηρεσιών Καθαριότητας Τεχνικού και Πρασίνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο