Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Απάντηση του Κινήματος στη Πόλη του Ζωγράφου στην ανακοίνωση Καφατσάκη σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στη Βίλα Ζωγράφου


Η εμπιστοσύνη όταν απαιτείται, εξαντλείται!
Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Η Δήμαρχος και σύσσωμη η δημοτική αρχή , σε ένα κλίμα εορταστικό, θριαμβολογεί για το γεγονός της «απελευθέρωσης» του Δήμου Ζωγράφου από μια μικρή ομάδα που οικειοποιήθηκε με κατάληψη τη Βίλα Ζωγράφου, επικαλούμενη βεβαίως ότι όποιες προσπάθειες με τους  καταληψίες απέβησαν άκαρπες. Όλα αυτά, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει μια άνευ προηγουμένου μαζική καταστολή που ζήσαμε από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, η οποία ξεκίνησε από τη βίαιη εκκένωση της Βίλας και τις συλλήψεις για να ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας  με τη διάλυση μιας μεγαλειώδους πορείας  από τις δυνάμεις της αστυνομίας με χρήση χημικών στο κέντρο του Ζωγράφου. Για αυτά τα δυο κατασταλτικά χτυπήματα, η δημοτική αρχή φέρει ακέραια όλη την πολιτική ευθύνη, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με το δόγμα “τάξη και ασφάλεια” του κεντρικού κράτους και της κυβέρνησης, που την ίδια μέρα έδινε εντολή για την επέμβαση των ΜΑΤ και σε άλλους αυτουδιαχειριζόμενους χώρους φιλοξενίας προσφύγων (με τα ανήλικα παιδιά τους που να οδηγούνται βιαίως και να στοιβάζονται στα κρατητήρια), αναγορεύοντας την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες σε τρομοκρατική, εγκληματική πράξη.
Για τους Ζωγραφιώτες και Ζωγραφιώτισσες, που έχουμε ζήσει τις ορδές των ΜΑΤ μέσα στο χώρο της Βίλας, τον καιρό της Δημαρχίας του ακροδεξιού Καζάκου,  που ένα μαζικό κίνημα είχε ορθωθεί αυθόρμητα και από τους ίδιους τους κατοίκους για να μην ξεπουληθεί η Βίλα όσο όσο στους Ζωγραφαίους και σε επιχειρηματικούς κύκλους, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας χαράχτηκαν ως μια ντροπιαστική και μαύρη μέρα για τον Δήμο Ζωγράφου.
Δεν είμαστε χθεσινοί, κ. Καφατσάκη. Γνωριζόμαστε και με εσάς και με συμβούλους της συμπολίτευσης, οι οποίοι στις κρίσιμες μέρες των πλατειών του 2011 όρθωναν τη φωνή τους ενάντια στις δυνάμεις καταστολής των γνωστών  ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ με αίτημα την κατάργησή τους.. Περνάνε όμως οι εποχές και η  μνήμη σας ακολουθεί τη  μνήμη του κ. Τόσκα και των κυβερνητικών στελεχών του πάλαι ποτέ “κινηματικού” ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου  τις πολιτικές ασπάζεστε και υπηρετείτε πιστά.
Είναι προφανές ότι η συντονισμένη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, σε πλήρη συνεργασία της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνει ένα μήνυμα σε όσους συνεχίζουν να αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές. Σε αυτές που οδηγούν σε κατακόρυφη φτώχεια εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, ημιαπασχαλούμενους. Η «εργασία»-υπό την ανοχή της ΚΕΔΕ -στην οποία χρόνια συμμετέχετε ενεργά- έχει αντικατασταθεί από την λέξη «απασχόληση». Η σοσιαλδημοκρατία σας μετατρέπεται σε σοσιαλφιλελεύθερη, αστική δύναμη διαχείρισης και απάντησης στη κρίση από τη μεριά του κεφαλαίου. Φοράει για αυτό το λόγο τον αληθινό της μανδύα, ένα μανδύα που οι ραφές του σε λίγο θα εφαρμόζουν απόλυτα στη δεξιά, που είναι απόλυτα ταυτισμένη με τις λογικές καταστολής.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ζωγράφου μετά την επέμβαση των ΜΑΤ,  ακολουθούν υποσχέσεις επί υποσχέσεων για το μέλλον της Βίλας, η οποία θα καταστεί «κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και πολιτισμού». Βέβαια σας θυμίζουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη επέμβαση στο χώρο της Βίλας μετά τις μαύρες μέρες Καζάκου στον Δήμο μας  γεγονός που δείχνει  ότι η αντιλαϊκή πολιτική και η καταστολή πάνε  ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ μας ανεξάρτητα από το ποιός τη διαχειρίζεται. 
Στην ανακοίνωσή σας αναφέρεται ότι «μια μικρή ομάδα καταληψιών ψευδώς διέδιδε ότι σκοπεύετε στην εμπορευματοποίησή του». Τα μελλοντικά σας σχέδια  δεν είναι δύσκολο να τα ανιχνεύσουμε από τις ίδιες τις πολιτικές που υπηρετείτε από την αρχή της θητείας σας έως και σήμερα. Για πείτε μας αλήθεια, πως θέλετε εμείς  οι δημότες Ζωγράφου να εμπιστευτούμε την τήρηση μεγαλεπήβολων λόγων σας,  όταν στην έως τώρα θητεία σας δεν έχετε να επιδείξετε τίποτε παραπάνω από την τήρηση  της νομιμότητας και την πίστη στις λογικές διαχείρισης των μνημονίων που υπογράφονται από την παρούσα Κυβέρνηση.
Και επειδή εμείς δεν έχουμε κοντή μνήμη, ας ξεσκονίσουμε λίγο τη δική σας για να σας θυμίσουμε κ.κ. της δημοτικής αρχής τον τίτλο της πολιτικής σας διακήρυξης που έχει ως εξής: Δήμοι υπερασπιστές του επιπέδου ζωής και των δικαιωμάτων των δημοτών… και όχι διαχειριστές των μνημονίων.
Ας μας πείτε,  τι έχετε πράξει έως τώρα κ. Καφατσάκη για να υπερασπίσετε το επίπεδο ζωής και τα δικαιώματα των δημοτών, που κάθε μέρα βλέπουν τη ζωή τους να πνίγεται στα χρέη από την αύξηση της φορολογίας επιβεβλημένης μόνο στα φτωχά νοικοκυριά, στους υπερχρεωμένους , μικρούς επαγγελματίες της γειτονιάς μας, στους υποαπασχολούμενους μέσω ΕΣΠΑ, voucher που κατακλύζουν τις υπηρεσίες πρωτίστως του τοπικού κράτους, αφήνοντας στο απυρόβλητο μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές.
Αυτές τις πολιτικές υπηρετείτε, λαμβάνοντας αποφάσεις μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Κόβοντας και ράβοντας ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, με παραφουσκωμένα τα έξοδα δημοσίων σχέσεων (21.000 € το 2016 – 64.000€ για το 2017) και μόλις 8.000€ για τους άπορους εκ των οποίων εκταμιεύτηκε το ποσό  των 1700€  το 2016.Μας συγχωρείτε, βεβαίως  ξεχάσαμε ότι ο Δήμος Ζωγράφου ανήκει σε «Ελεύθερη Οικονομικά Ζώνη», όπως έχετε δηλώσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ σοβαρού και αστείου. Στο Δήμο Ζωγράφου τα τρόφιμα μαζεύονται από τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, που πληρώνουν τρεις κι εξήντα τους εργαζόμενους και από το υστέρημα των λαϊκών νοικοκυριών.  Ο δήμος διαθέτει   ΚΑΠΗ , το οποίο υπολειτουργεί τις περιόδους που  λήγουν οι 8μηνες συμβάσεις των απασχολούμενων μέσω ΕΣΠΑ, οι οποίοι κατά τη λήξη της σύμβασης δεν δικαιούνται καν αποζημίωση απόλυσης,  μόνο και μόνο για να ανακυκλωθεί η ανεργία προς εξυπηρέτηση των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών.
Ούτε ένα κολυμβητήριο σύγχρονο, για τους δημότες και τα παιδιά τους, δεν καταφέρατε να φτιάξετε, στέλνοντάς τους σε γειτονικούς δήμους στους οποίους-μην  έχοντας έκπτωση, πληρώνουν αδρά τα 45άρια ευρώ. Το Ιλίσσιο  κολυμβητήριο, βάσει νέων προχθεσινών δηλώσεων του εφόρου αθλητισμού κ. Αρβανίτη στον τοπικό τύπο, συνεχίζει να  αποτελεί εστία μολύνσεων-  ατυχημάτων. Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση, οι δημότες που έχουμε στενάξει τόσα χρόνια από τους ανταποδοτικούς φόρους καλούμαστε να πληρώνουμε αντίτιμο στα αθλητικά σωματεία.
Η πρώτη υπηρεσία που σκοπεύετε να μεταφέρετε στη Βίλλα είναι το Δημοτικό Ωδείο, το οποίο λειτουργεί ανταποδοτικά για τους δημότες. Όλες οι υπηρεσίες έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα! Πως θέλετε αυτές τις υπηρεσίες να τις προσεγγίσουν τα μέλη - παιδιά έφηβοι ενήλικοι- οικογενειών που βιώνουν την ανεργία ή το νέο φρούτο μορφών ημιαπασχόλησης που χρησιμοποιεί η τοπική αυτοδιοίκηση;
Με αυτές τις πολιτικές και με τη χρηματοδότηση  Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία πλέον θέτουν σαφή ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που οδηγούν τους Δήμους να μετατραπούν σε επιχειρήσεις κυνηγώντας το κέρδος θέλετε να μας πείσετε για την αξιοποίηση της Βίλλας και τα ¨αγαθά¨ σχέδια σας;  Πείτε μας όμως  γιατί αποσιωπείτε εντέχνως ότι ο πακτωλός χρημάτων των ΕΣΠΑ προέρχεται από την άγρια φορολόγηση των  πολιτών της χώρας;
Θέλετε να μας πείσετε στην ανακοίνωσή σας ότι η Βίλα θα παραμείνει χώρος πρασίνου και αναψυχής ανοιχτή για τον λαό. Κυρία Δήμαρχε, είστε αφελής ή δεν γνωρίζετε ότι τα Π.Δ. που εκδίδονται από την  αστική δικαιοσύνη και  τη μια στιγμή φαίνεται να έχουν «θετικό» πρόσημο, κάτω  από την πίεση των κινηματικών αγώνων φυσικά και μόνο, εύκολα ακυρώνονται από μαφιόζους επιχειρηματίες που λυμαίνονται με συγκεκριμένο σχέδιο την «τοπική αυτοδιοίκηση».
Έχετε δώσει δείγματα στην διαδρομή των δύο χρόνων της θητείας σας. Προσφιλή σας λέξη με την οποία ντύνεται όλες σας τις δραστηριότητες «ο πολιτισμός». Μόνο που η πρώτη πράξη πολιτισμού είναι η κατάργηση της  εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Πολιτισμός δεν είναι οι βαρύγδουπες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τα ηχηρά ονόματα και τα χιλιάδες ευρώ. Πολιτισμός είναι η εξασφάλιση στέγης, τροφής, ανθρώπινης διαβίωσης, και συνθηκών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ανθρώπου . Η επίσκεψη των «μεγάλων» της μουσικής στη γειτονιά μας από μόνο του σαν γεγονός δεν σηματοδοτεί πολιτισμό, όταν υπάρχουν νοικοκυριά που στερούνται ρεύμα και παιδιά που είναι παρατημένα στο σπίτι χωρίς παιδικό σταθμό.
Δώρο εξ ουρανού σας ήρθε η επανάληψη των δημαιρεσιών για να επαναληφθεί  η εκλογή γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφύγετε μια συνεδρίαση σε κοντινό χρόνο με τις μαύρη μέρα της καταστολής που έζησε ο Δήμος Ζωγράφου. Δεν θα είχατε βέβαια πρόβλημα να καθυστερήσετε το δημοτικό συμβούλιο για ένα μήνα, όπως πράξατε μετά την θυελλώδη συνεδρίαση με τους απεργούς εργαζόμενους στη καθαριότητα. Στην ιστορία του Δήμου έχουν να μείνουν συνεδριάσεις παρωδία ξεπετώντας 52 θέματα σε μιάμιση ώρα όπως στο τελευταίο συμβούλιο κατά τα τέλη Φλεβάρη. Έτσι καταντήσατε τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με την ανταλλαγή διαξιφισμών και ειρωνικών σχολίων και τους δημοτικούς συμβούλους να βάζουν σε προτεραιότητα τους ποδοσφαιρικούς αγώνες σε σχέση με τις  συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Το Κίνημα στην Πόλη μπροστά στις νέες εξελίξεις καλεί σε εγρήγορση τον ζωγραφιώτικο λαό για να δώσει νέους αγώνες, ώστε η Βίλα Ζωγράφου να μείνει ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ -  ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ- ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ-ΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. Οι δικοί μας αγώνες είναι ο μόνος εγγυητής για την υπεράσπιση του περιεχομένου του κινήματος για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού και να ξαναγίνει η Βίλα σύμβολο και ορμητήριο-στις νέες, πιο δύσκολες συνθήκες- νικηφόρων κινηματικών αγώνων. Καμιά εμπιστοσύνη στην «αριστερή» δημοτική αρχή, ενάντια στους σχεδιασμούς κεντρικού και τοπικού κράτους,  το Κίνημα στη Πόλη απαιτεί:
·         Την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και την αθώωση όλων των συλληφθέντων
·         Την μη αναγνώριση οποιουδήποτε ιδιοκτησιακού δικαιώματος των απογόνων του τσιφλικά Ζωγράφου πάνω στο κτήριο της Βίλα και στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό να κατοχυρωθεί και τελεσίδικα από την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη». Την μη αναγνώριση του δανείου Καζάκου, την μη αποπληρωμή του με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
·         Καμιά ένταξη του κτήματος Ζωγράφου στο ΤΑΙΠΕΔ, να μην συμπεριληφθεί σαν «αντάλλαγμα»  σε καμία συμφωνία με τους όποιους δανειστές (ΔΝΤ-ΕΕ), στα πλαίσια οποιασδήποτε συμφωνίας για την εξυπηρέτηση του ληστρικού-για τους εργαζόμενους-δημόσιου χρέους. Καμιά ένταξη του στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ Α.Ε. και σε κανένα ΕΣΠΑ, που σημαίνουν την εμπορευματοποίησή του
·         Καμιά λειτουργία εντός της Βίλας Ζωγράφου, υπηρεσίας του Δήμου που έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, να μην μεταφερθεί το Δημοτικό Ωδείο, με τα υπέρογκα δίδακτρα που καταβάλλουν οι γονείς, μέσα στη Βίλα. Δωρεάν αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους τους δημότες, σε όλα τα αθλητικά σωματεία και τους πολιτιστικούς συλλόγους
·         Η μόνη ανάμειξη του Δήμου στο Κτήμα και τη Βίλα Ζωγράφου να είναι η υποχρέωσή του ν’ αναλάβει οικονομικά τη συντήρησή τους. Άμεσος διορισμός μόνιμου προσωπικού για τη διατήρηση του χώρου σε αξιοπρεπή κατάσταση
·         Ενιαίος χώρος πρασίνου και αναψυχής, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες. Η Βίλα ανήκει στο λαό του Ζωγράφου. Βίλα ανοικτή σε όλες τις συλλογικότητες, καμιά πραγματοποίηση εκδηλώσεων-με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου-από τη Χρυσή Αυγή, από οποιαδήποτε φασιστική οργάνωση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο