Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Σχετικά με τις με αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους εργαζομένους

Αξιοσημείωτο είναι πως οι ¨ευνοϊκές¨ νομοθετικές  ρυθμίσεις για εργαζόμενους που λαμβάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  όπως αυτές της παράτασης των συμβασιούχων καθαριότητας στους ΟΤΑ, ακυρώνονται με αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που γνωστοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Με την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνονται αντισυνταγματικές οι τροπολογίες που εντάχθηκαν στους νόμους 4429/2016 και 4456/2017 σύμφωνα με τις οποίες κρίνονταν αυτοδίκαιη η παράταση ων συμβάσεων ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα των δήμων μέχρι το τέλος του 2017 και διευθετούνταν το ζήτημα της καταβολής των μισθών τους. Η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου στέλνει στον ¨καιάδα¨ της ανεργίας 10.000 εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας των ΟΤΑ, ενώ ανοίγει και ζήτημα επιστροφής των μισθών που τους έχουν καταβληθεί έως και τώρα.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης το μόνο που απάντησε στις νέες αυτές εξελίξεις είναι ότι «ούτε μία ώρα δουλειάς δεν θα μείνει απλήρωτη»!
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους που καλύπτουν ¨πάγιες και διαρκείς ανάγκες¨ και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην 24άωρη απεργία της Τετάρτης 17/5 ημέρα που η Κυβέρνηση πιστή στα σχέδια της ΕΕ του ΔΝΤ και του Κεφαλαίου υπογράφει νέες εξοντωτικές διατάξεις φτωχοποίησης του χειμαζόμενου λαού. 
Το «Κίνημα στην Πόλη» καλεί τους εργαζομένους του Δήμου Ζωγράφου να πάρουν θέση απέναντι στις νέες εξελίξεις που δρομολογούνται για τους συναδέλφους τους στην καθαριότητα και να έρθουν σε σύγκρουση με τις πολιτικές που υπηρετούν πιστά οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι θιασιώτες και υπέρμαχοι αυτών των πολιτικών.  

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης. Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μάη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο