Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Το " Κίνημα στην Πόλη" θέτει ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή για τα σχέδια καταπάτησης του Υμηττού και του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή

Το Κίνημα στην Πόλη, παρακολουθώντας τις εξελίξεις που σημειώνονται στο θέμα της διάθεσης των επιχειρηματικών συμφερόντων να καταπατήσουν στο σύνολό του τον Υμηττό και τις ζώνες προστασίας του -όπως αυτές ορίζονται στο Π.Δ. 187/2011- συμπεριλαμβανομένου και του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή έθεσε σχετικό ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή Ζωγράφου  στη διάρκεια της 5ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15.5.2017.
Το "Κίνημα στην Πόλη", παραθέτοντας τα νέα δεδομένα που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους δύο μήνες με κορυφαίο το γεγονός της ανακοίνωσης του Δημάρχου της Αθήνας από κοινού με τον Πρωθυπουργό της Χώρας για την ανέγερση του Γηπέδου ΠΑΟ στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, ενώ την ίδια στιγμή  αναμένεται η ακύρωση του Π.Δ. 187/2017 (προστασία του Υμηττού και των δασικών του εκτάσεων) από το ΣΤΕ, απευθύνθηκε στη Δημοτική Αρχή με τα παρακάτω σαφή ερωτήματα:

Μέσα σε αυτό το σκηνικό αρπαγής του Υμηττού η Δημοτική Αρχή  Ζωγράφου παρόλο που ο Δήμος Ζωγράφου βρίσκεται δίπλα στον Υμηττό όπως και  στο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, έχοντας  μάλιστα άμεση πρόσβαση επί αυτού, δεν έχει ορθώσει φωνή διαμαρτυρίας για τα νέα απροκάλυπτα σχέδια που μόλις προαναφέραμε.  Αντιλαμβάνεστε ότι ο Δήμος Ζωγράφου είναι δίπλα σε ένα πνεύμονα πρασίνου που θα καταστραφεί.  Και ενώ η καταστροφή αυτή παρουσιάζεται ως αναγκαίο κακό στο όνομα της ανάπτυξης και της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών και του αθλητικού ιδεώδους, στην πραγματικότητα  δεν ωφελεί άλλους από τους μεγαλοεπιχειρηματίες που τόσα χρόνια λυμαίνονται το χώρο του αθλητισμού,  και πλουτίζουν πατώντας πάνω σε ιστορικές ομάδες και υποθηκεύοντας το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού.  

Ερωτάται  λοιπόν η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή  πως με όλα αυτά τα νέα  δεδομένα και όλα τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα:
        Γιατί δεν έχει φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει σαφή θέση απέναντι στα γεγονότα;
     Γιατί η Δήμαρχος  ενώ είχε δεσμευτεί σε συνάντηση της με την Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή ότι θα παραστεί σε κοινή εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ανωτέρω Επιτροπή  την Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού και τον πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων δεν παραστάθηκε έστω και δια εκπροσώπου της;
       Δεσμεύεται να  φέρει προς συζήτηση ανοιχτή στους δημότες το θέμα του Υμηττού και της καταστροφής του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή από τα σχέδια των επιχειρηματιών Άλφα Bank Αλαφούζου κ.λπ.  προτείνοντας την άμεση καταδίκη οποιονδήποτε ενεργειών που θα θέσουν σε κίνδυνο το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή;
   Γιατί, και ενώ σήμερα ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας που έχει τεθεί στο στόχαστρο των επιχειρηματικών συμφερόντων, και ενώ έχει αναπτυχθεί ένας οπαδικός στρατός που επιτίθεται με δολοφονικό τρόπο σε κατοίκους που αγωνίζονται για να μην περάσουν αυτά τα σχέδιο, γιατί λοιπόν σήμερα ο Δήμος Ζωγράφου δεν έχει αρθρώσει κουβέντα συμπαράστασης απέναντι σε αυτό τον Δήμο;

Χλιαρή και ασαφής η απάντηση του αντιδημάρχου Οικονομικών κ.Χ.  Σταματάκη ο οποίος αρκέστηκε να αναφερθεί σε συναντήσεις της Δημάρχου με αρμόδιους υπουργούς στους οποίους έχει δηλώσει ότι ο Δήμος απαιτεί την προστασία του Προεδρικού Διατάγματος 187/2011 και στο γεγονός της επικαιροποίησης ψηφίσματος με το οποίο ο Δήμος Ζωγράφου τάσσεται υπέρ του Π.Δ. 187/2011.
Για την ταμπακέρα όμως δεν δόθηκε καμία απάντηση. Ο αντιδήμαρχος και η δημοτική αρχή αγνοεί ή κάνει πως δεν ξέρει ότι το Προεδρικό Διάταγμα -το οποίο άλλωστε  δεν προστατεύει απόλυτα τις δασικές εκτάσεις του Υμηττού, αφού εντέχνως αφήνει παράθυρα νομιμοποίησης ήδη ανεγερθέντων κτισμάτων- βαίνει προς ακύρωση. Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στη δημοσίευση ανακοίνωσης με την οποία η Δημοτική Αρχή καταδικάζει τα σχέδια καταπάτησης του Υμηττού. Εμείς ψάχνουμε ακόμα επίσημη δήλωση της Δημάρχου που να καταδικάζει τα σχέδια του Πρωθυπουργού και του Δημάρχου Αθηναίων.


Το θέμα όμως  είναι  τα σχέδια καταπάτησης του Υμηττού από τα “επιχειρηματικά όρνεα” να καταδικαστούν μαζικά από τους κατοίκους του Ζωγράφου και τους κατοίκους  των όμορων Δήμων γύρω από τον Υμηττό. Ο καθένας εκεί που ετάχθη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο