Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Αναπάντητες οι ερωτήσεις που έθεσε το Κίνημα στην Πόλη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου για την προστασία του Υμηττού και του Πάρκου στο Γουδή.

Διάχυτη είναι η ανησυχία των πολιτών και των μελών Επιτροπών Αγώνα για την προστασία του Υμηττού (ορεινού όγκου - Πάρκο στο Γουδή) μετά την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία ακυρώνεται το Π.Δ 187 του 2011.
 Το ανησυχητικό με αυτή την ακυρωτική απόφαση είναι ότι ο Υμηττός ,όπως και το Πάρκο Γουδή που εντάσσονταν στις ζώνες προστασίας του ακυρωθέντος Διατάγματος (Π.Δ το οποίο δεν έχουμε αυταπάτες ότι άφηνε παραθυράκια για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων από ΟΤΑ, πλούσιους κλπ φορείς)   παραδίδεται πλήρως στα χέρια των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, των Δήμων που έχουν καταπατήσει ήδη χώρους του ορεινού όγκου του,   στην εκκλησία που διατείνεται ότι ο Υμηττός βρίσκεται στην ιδιοκτησία της,  του Στρατού και πλούσιων επιφανών πολιτών.
Ο φόβος και η ανησυχία μας μεγαλώνει για την τύχη του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου στην Αθήνα  αφού ακόμα και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Το ΚσΠ δεν τρέφει αυταπάτες ότι η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας του Υμηττού, αφού σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, θα ραφτεί κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ιδιωτικών συμφερόντων και θα παραδώσει τον Υμηττό και την Αθήνα στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματιών όπως ήδη έχει γίνει με το Ελληνικό τις Σκουριές κ.λπ. 
Δεδομένου ότι στην 7η Τακτική Συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή κάτω από την πίεση κινημάτων, επιτροπών αγώνα και συμβούλων της αντιπολίτευσης υιοθέτησε ψήφισμα για την Προστασία του Υμηττού τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί , εάν έχει προβεί , ή ποιες ενέργειες σχεδιάζει για την προάσπιση του καθεστώτος προστασίας του Υμηττού , όπως αναφέρεται στο σημείο 2 του ψηφίσματος: 2. Τάσσεται υπέρ και επιδιώκει την προστασία του Ορεινού Όγκου του Υμηττού. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε την άμεση ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα προασπίσει το Π.Δ. για τον Υμηττό και θα ενισχύσει το καθεστώς προστασίας της περιοχής. 
2.Η Δημοτική Αρχή  έχει ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο την ενημέρωσή της  επί των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν μετά την ακύρωσή του Π.Δ από το ΣΤΕ για το μέλλον του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή - Ιλισσίων, σύμφωνα με το σημείο 7 του Ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου Ζωγράφου; : 7. Σε κάθε περίπτωση ζητάμε την ενημέρωση των εμπλεκόμενων Ο.Τ.Α. Α΄και Β΄βαθμού και συνδέσμων και τη συμμετοχή τους στην διαδικασία λήψης οποιασδήποτε απόφασης που αφορά το μέλλον του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή Ιλισσίων. 
3. Γνωρίζει ως Δημοτική Αρχή σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπογραφή Υπουργικής Απόφασης για την απαγόρευση οικοδομικών αδειών στο Πάρκο Γουδή, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του αρμοδίου Υπουργού Περιβάλλοντος; 
Δεν παραξενευόμαστε βέβαια για την σιγή ιχθύος της Δημοτικής Αρχής επί αυτών των ερωτημάτων. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα ψηφίσματα υιοθετούνται για να απορροφούν τους κραδασμούς των κινηματικών αγώνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο