Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Εγκαίνια για την εξαθλίωση αναπήρων, απόρων, αστέγων, προσφύγων στήνει η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου!

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζωγράφου, ενός από τους πιο εχθρικούς δήμους της χώρας για τις ανάγκες των αναπήρων και εν γένει των εμποδιζόμενων ατόμων και ευπαθών ομάδων στήνει εγκαίνια αλά μπρατσέτο με την κ. Φωτίου, την υπουργό που κάθε λίγο και λιγάκι συνεντευξιάζεται για να μας δείξει μία πραγματικότητα μακριά από την εξαθλίωση που ζουν ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, εργαζόμενοι γονείς μικρών παιδιών μονογονεϊκών ή πολύτεκνων οικογενειών, μετανάστες πρόσφυγες κ.ά.


Τι έχει να πει άραγε η δημοτική αρχή για τους χιλιάδες απροσπέλαστους δρόμους και την αδυναμία των κινητικά αναπήρων να κάνουν έστω και ένα βήμα έξω από την πόρτα του σπιτιού τους; Πότε άραγε έθεσε προς συζήτηση έστω και ένα μέτρο θετικής πολιτικής για τους αναπήρους στο δημοτικό συμβούλιο;

Ωραία είναι τα λεφτά που δίνονται για τα Music Now και πρωτοκλασάτα ονόματα της Show Biz ή για την αγορά του θεάτρου Ποταμίτη με μόνο κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος! Ούτε ένα όμως κονδύλι για να μπορούν οι ανάπηροι να έχουν ειδικό αναβατόριο στο κολυμβητήριο του δήμου μας και να μην πέφτουν υποβασταζόμενοι από τους προπονητές στο νερό. Ουδεμία σκέψη για την παροχή ειδικού οχήματος για την μεταφορά των ατόμων με κινητική αναπηρία από και προς το Μετρό. Ούτε μία στο σύνολό της προσβάσιμη παιδική χαρά για τα παιδιά με αναπηρία. Σε ερώτηση της εκπροσώπου του Κινήματος στην Πόλη για την προσβασιμότητα της πολυδιαφημιζόμενης μπετοποιημένης παιδικής χαράς στην Μερκάτη αρκέστηκε να απαντήσει ότι υπάρχει μία κούνια (μόνο μία!) η λεγόμενη «φωλιά» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά με αναπηρία. Κανένα μέτρο για την απελευθέρωση των πεζοδρομίων από τα τραπεζοκαθίσματα που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των εμποδιζόμενων ατόμων (αναπήρων, μητέρων με μικρά παιδιά, γερόντων κ.λπ). Η εκταμίευση του ποσού που αντιστοιχεί στο κωδικό του προϋπολογισμού για τους άπορους φτάνει δεν φτάνει τα 3.000 ευρώ!
Αλήθεια στα εγκαίνια του Κέντρου Στήριξης ευπαθών ομάδων στο Δήμο Ζωγράφου της 21ης Γενάρη καλείται και η υπουργός κοινωνικής πολιτικής για να εγκαινιάσει ακριβώς τι;
Την κατάργηση του ΕΚΑΣ για το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και όλων ανεξαιρέτων των χαμηλοσυνταξιούχων; Το νέο ύψος του ποσού των συντάξεων αναπηρίας που αγγίζει το ευτελές ποσό των 187 ευρώ; Την μόλις πρόσφατα υπογεγραμμένη υπουργική απόφαση για την αξιολόγηση και πιστοποίηση της αναπηρίας που έχει ξεσηκώσει θύελλα στο χώρο των αναπήρων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την μείωση των ποσοστών αναπηρίας τους με συνεπακόλουθο την διακοπή της σύνταξής τους ή του επιδόματος τους; Όλα κομμένα και ραμμένα για την υλοποίηση των επιβεβλημένων πολιτικών από τους θεσμούς, όπως έχουν υπογραφεί από όλες ανεξαρτήτως τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Συγχρόνως βλέπουμε στους δρόμους του Ζωγράφου όλο και περισσότερους αστέγους συμπολίτες μας. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για αυτά τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών; Κάποια πολιτική επανένταξης τους στην κοινωνία; Γιατί δεν ανοίγει ο δήμος τα πολύτιμα ακίνητα του να μπορούν να κοιμηθούν εκει έστω;

Τους πρόσφυγες ο δήμος Ζωγράφου γιατί τους είχε βάλει στις κατασκηνώσεις της Ραφήνας δημιουργώντας ένα γκέτο φυλασσόμενο από το στρατό; Γιατί δεν τους έφερε σε αυτά τα ακίνητα να μείνουν, ώστε όσοι θέλουν να μπορέσουν να ενταχθούν στην κοινωνία, τα παιδιά τους να πηγαίνουν στα σχολεία και αυτοί σιγά σιγά να ξαναρχίσουν να ζουν μια πιο φυσιολογική ζωή.


Το Κίνημα στην Πόλη καλεί τους δημότες Ζωγράφου να γυρίσουν την πλάτη τους στις φιέστες που έχει συνηθίσει να οργανώνει η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου.
Ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση των κοινωνικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων που κάθε μέρα κατεδαφίζονται είναι ο δρόμος του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο