Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Κάτι σάπιο συμβαίνει στο δήμο του Ζωγράφου. Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας σε συνταξιούχους και κατασχέσεις σε εκατοντάδες λογαριασμούς για μικροοφειλές στο δήμο αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες. Και μας γεννιέται το εύλογο ερώτημα: Είναι η δημοτική αρχή του Ζωγράφου ο πιο πιστός εφαρμοστής των επιταγών της πολιτικής κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής ;Eνωσης, των απαιτήσεων τοπικού και υπερτοπικού κεφαλαίου ή κάποιος την ξεπερνάει?
Αλλά ας τα πιάσουμε ένα ένα: Στις 15 Ιανουαρίου του 2018 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προέβη σε κατάσχεση πρώτης κατοικίας 51 τετραγωνικών μέτρων συνταξιούχου στο δήμο του Ζωγράφου, για χρέος 4.798,54 ευρώ. Οι οφειλές προήλθαν από φόρους μετά το 2012. Χρέη συνέπεια της κρίσης δηλαδή. Αυτό το περιστατικό είναι άλλη μια απόδειξη ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται. Ότι η κυβέρνηση στο ζήτημα της κατοικίας πραγματοποιεί διατεταγμένη υπηρεσία για τις τράπεζες και τα fund. Στην πρόσφατη διαδημοτική επιτροπή για τους πλειστηριασμούς ακούστηκε το αίτημα να μετατραπεί ο δήμος Ζωγράφου σε δήμο προστατευόμενης πρώτης κατοικίας, ένα αίτημα που θεωρούμε ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε στο δήμο Ζωγράφου. Την πραγματικότητα μιας δημοτικής αρχής, στηριζόμενης από το ΣΥΡΙΖΑ, που πότε δε θα του πάει κόντρα, την πραγματικότητα μιας δημοτικής αρχής που προχώρησε σε κατασχέσεις για μικροποσά. Η μόνη απάντηση που μπορούμε και πρέπει να δώσουμε στους πλειστηριασμούς μπορεί να δοθεί από το δρόμο του αγώνα. Από το μπλοκάρισμα της συνέχισης της διαδικασίας από το κίνημα, το οποίο καλείτε να κατακτήσει στο δρόμο την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Εδώ πέρα οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή της κας Καφατσάκη προχώρησε σε κατασχέσεις σε λογαριασμούς το Νοέμβριο. 112 κατασχέσεις στην 1/11, 350 στις 6/11 και 26 στις 22/11. 20 περίπου από τις 488 κατασχέσεις αφορούν μεγαλοοφειλέτες, οι υπόλοιπες 460 αφορούν μικροοφειλέτες. Μικροοφειλέτες που χρωστάνε ποσά ασήμαντα για ένα δημοτικό προϋπολογισμό, σημαντικά όμως για έναν εργαζόμενο των 500 ευρώ. Εδώ και τώρα πρέπει να προστατευτούν οι λογαριασμοί των εργαζομένων, να μην προβεί σε κατασχέσεις λογαριασμών εργαζόμενων και ανέργων.
Φαίνεται λοιπόν η αναλγησία, ο πολιτικός κυνισμός, και η υποκρισία της δημοτικής αρχής. Ενώ προχωρά σε κατασχέσεις καλεί διαδημοτική επιτροπή για τους πλειστηριασμούς που ήταν πασιφανές ότι δε θα πάρει ουσιαστική πολιτική απόφαση. Ενώ πλειστηριάζονται κατοικίες στο δήμο και μαζεύει μικροποσά από δημότες, η κυρία Καφατσάκη προχωρά σε εγκαίνια κέντρου κοινότητας στις 22/1 με την υπουργό “των γεμιστών” Θεανώ Φωτίου. Θα στεγάζει τους άστεγους που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπηρετεί και η δική σας πολιτική στο δήμο;
ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΚΥΡΙΑ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ. Ξέρουμε ότι τόσο εσείς όσο και η αντιπολίτευση του κύριου Αγγελόπουλου είστε οι εκφραστές της μνημονιακής πολιτικής στο δήμο. Ότι όσα κροκοδείλια δάκρυα και να χύσετε τελικά θα εφαρμόσετε πιστά τις ντιρεκτίβες της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Ξέρουμε ότι η απάντηση περνάει από το δρόμο του αγώνα. Ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι στου ζωγράφου πρέπει να οργανωθούν και να κινητοποιηθούν απέναντι στην πολιτική σας. Ότι πρέπει να απαιτήσουν να τους επιστρέψετε τα λεφτά που κατασχέσατε για μικροοφειλές. Ότι πρέπει το μαζικό κίνημα να βρεθεί έξω από κάθε σπίτι που θα κατάσχεται απέναντι σε μπάτσους, δικαστικούς και συμβολαιογράφους.
Ξέρουμε ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος αλλά είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε μια άλλη, αξιοπρεπή ζωή.
Καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους του δήμου να μπλοκάρουν στο δρόμο την πολιτική σας, τις δυνάμεις της αριστεράς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο κίνημα.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΊΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο