Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΑΛΕΚΑ» ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ


Από την αρχή της θητείας της ,  η δημοτική αρχή της πόλης μας παλεύει να πείσει τον λαό του Ζωγράφου για το φιλόμουσο πνεύμα της, Λίγο τα πρωτοκλασάτα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς Show Biz που ήρθαν να στελεχώσουν οργανωτικά τις φιέστες της κυρίας Καφατσάκη επιβαρύνοντας με σκανδαλώδη ποσά  τα ταμεία του δήμου, λίγο οι μεγάλες κερδοσκοπικές επενδύσεις «πολιτιστικού ενδιαφέροντος»( βλ. εξαγορά του θεάτρου Ποταμίτη), λίγο τα φεστιβάλ τύπου Music Now -με ύψος επιχορήγησης κατά πολύ δυσανάλογο των δυνατοτήτων ενός δήμου υπερχρεωμένου και ασυνεπέστατου σε ότι αφορά τις ελαφρύνσεις δημοτών και πληρωμές του προσωπικού του δήμου- έρχονται να συμπληρώσουν στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής την αρχή του «άρτου και θεάματος».

Απ’ ότι φαίνεται όμως ούτε ο «άρτος» επαρκεί για τους δημότες, ούτε και το «θέαμα» παρέχεται  με το αζημίωτο. Η περίπτωση της απευθείας ανάθεσης του δημοτικού κινηματογράφου “Αλέκα” σε ιδιώτη εργολάβο για μία ακόμα χρονιά φέτος το καλοκαίρι, περιγράφει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή στα θέματα πολιτισμού.
Από την μία επιλέγουν για μία ακόμα φορά να βολέψουν τους επιχειρηματίες με fast track διαδικασίες, εκποιώντας στην ιδιωτική πρωτοβουλία την δημόσια περιουσία και μάλιστα στις πλάτες των φορολογούμενων δημοτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σινεμά δόθηκε με απευθείας μίσθωση ενώ οι υποχρεώσεις του απέναντι στον δήμο δεν επαρκούν για να καλυφθούν τα ήδη υπάρχοντα υψηλά   λειτουργικά έξοδα του χώρου. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι πολίτες του Δήμου Ζωγράφου  επωμίζονται το κόστος της λειτουργίας ενός χώρου που  όχι μόνο δεν τους ανήκει αλλά γίνεται και ένα μέσο κερδοφορίας εις βάρος τους.
Από την άλλη αντιλαμβανόμαστε το ταξικό φορτίο που έχουν οι επιλογές της Δημοτικής Αρχής. Για την πληττόμενη λαϊκή πλειοψηφία , η έξοδος στον κινηματογράφο έχει καταλήξει να θεωρείται πολυτέλεια. Στην εποχή της βαρβαρότητας των μνημονίων, στην εποχή της διάλυσης της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής προστασίας, την εποχή της δομικής ανεργίας του 30%, του ΕΝΦΙΑ και των κατασχέσεων, απαιτούμε και παλεύουμε για να επανακατακτήσουμε τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά, αρνούμαστε την πλήρη μετατροπή τους σε εμπορεύματα που μετριούνται με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.
Ο άνεργος, ο ελαστικά εργαζόμενος ο φοιτητής, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με τα πολιτιστικά αγαθά δωρεάν και αδιαμεσολάβητα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την προβολή μιας ταινίας ή την παρουσίαση κάποιας θεατρικής παράστασης σε έναν δημοτικό κινηματογράφο .
Σε αυτήν την βάση καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους την στάση της Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των υπόλοιπων αστικών δυνάμεων που παρεμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο (Αγγελόπουλος κλπ)  και υπερψήφισαν την περασμένη Πέμπτη 15/3 την πρόταση για εκμίσθωση του κινηματογράφου «Αλέκα» σε ιδιώτη, και μάλιστα χωρίς εχέγγυα για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και ελαφρύνσεις για την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία του ζωγραφιώτικου λαού.
Δεν διαπραγματευόμαστε την μιζέρια που μας επιβάλλουν! Δεν παζαρεύουμε τα «πολιτιστικά ψίχουλα» που μας δίνουν! Απαιτούμε ο κινηματογράφος «Αλέκα» να λειτουργήσει ως δημοτικός κινηματογράφος, με την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου για όλο το Ζωγραφιώτικο λαό χωρίς αντίτιμο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες!

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ του ΖΩΓΡΑΦΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Ολα μπορούν να γινουν με πολυ λιγα,αναλογικά , χρήματα επισκευής . Υπάρχει το θέατρο της Πολυτεχνειούπολης που ειναι εγκαταλειμένο και σαπίζει . Χωράει άνετα 1000 άτομα και έχει και μεγάλο χορο για παρκαρισμα . Να συνεργαστεί λοιπόν ο Δήμος με το Πολυτεχνείο και να πάψει να χρηματοδοτεί ιδιώτες για έναν κινηματογράφο που σε λίγο που θα αρχίσουν τα έργα του ΜΕΤΡΟ κατα πάσα πιθανότητα θα κλείσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο