Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ λέει να μην Πετάμε Σκουπίδια γιατί Εφαρμόζει και Στηρίζει την Ελαστική Εργασία

Δικαιώνει το ΚσΠ η ανακοίνωση του δήμου

Με μία θρασύτατη ανακοίνωση, η δημοτική αρχή του ΜΑΖΙ μας καλεί να μειώσουμε τον όγκο των απορριμάτων μας. Μειώνει κατά 50 άτομα τον τομέα της καθαριότητας μέχρι να προσληφθούν οι 75 επόμενοι αναλώσιμοι εργαζόμενοι. Καταρχάς ο τομέας της καθαριότητας υπολειτουργεί εδώ και πολύ καιρό με ευθύνη της ίδιας της δημοτικής αρχής που σιωπά απέναντι στις επαναλαμβανόμενες μειώσεις του προσωπικού.

Η κατάσταση αυτή δεν αγγίζει μόνο την καθαριότητα. Πάνω από τους μισούς εργαζόμενους στον δήμο σε βρεφονηπιακούς σταθμούς στα προγράμματά κοινωνικής πολιτικής και αλλού εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ το προσωπικό μειώνεται συνεχώς. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι:

* Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας αφού οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμοι
* Άγχος στους συμβασιούχους για την επόμενη μέρα λόγω των υποχρεώσεων τους
* Υπολειτουργία στις υπηρεσίες, αφού οι εργαζόμενοι είναι στο αντικείμενο εργασίας τους μόνο για λίγους μήνες. Οι θέσεις εργασίας συμβασιούχων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενώ θέσεις κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών, όπως τα νηπιαγωγεία υποβαθμίζονται και λόγω της μη δημιουργίας δεσμών με τους εκάστοτε συμμετέχοντες.

Ο δήμος μας ξέρει καλά τι σημαίνει ελαστική εργασία και 8άμηνα. Το πλήρωσε με δύο νεκρούς εργαζόμενους. Η δημοτική αρχή φαίνεται καθαρά ότι δεν μπόρεσε να κρύψει τα κακώς κείμενα και να μην εκτεθεί για την καθαριότητα, ξέρει όμως να σιωπά για τους υπόλοιπους τομείς.

Οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά. Είναι κομμάτι της γραφειοκρατικής εφαρμογής όλου του νομικού πλαισίου που όπως λένε «αναγκάζονται» να εφαρμόσουν, ενώ συμπολιτεύονται με τους ακροδεξιούς και δεξιούς στο δημοτικό συμβούλιο με τους οποίους υπερψηφίζουν τα πάντα.

Θυμίζουμε τις ανακοινώσεις της δημάρχου απέναντι στους εργαζόμενους της καθαριότητας όταν απεργούσαν και τα βίντεο της αντιπολίτευσης για τα σκουπίδια που μας βρωμίζουν. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Τώρα οι ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής, χωρίς καμία αιδώ, προτρέπουν τους πολίτες να γίνουν αρωγοί αυτής της πολιτικής λες και είναι δική μας η ευθύνη.
Αυτοί επικαλούνται με θράσος ότι «αναγκάζονται» να υποκληθούν στην πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Εμείς από ποιον άραγε «αναγκαζόμαστε» να υποκληθούμε στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο